Czech English

Newsletter ProTibet 1-2/2015

12.2.2015
adelastiborova

Organizaze M.O.S.T. vydala lednové a únorové číslo newsletteru. Co se v newsletteru dočtete?

  • Jak jsme společně pomáhali v roce 2014 – Tisíc osm set tibetských dětí i dospělých pocítilo díky naší společné práci radost a naději. Zachránili jsme lidské životy, darovali seniorům kolečková křesla, dětem učebnice i oblečení a nomádům kašmírské kozy. Čtěte více..
  • Zhlédněte rozhovor s mnichem Čhambou – Podívejte se na rozhovor s buddhistickým mnichem Čhambou a naší ředitelkou Janou Neborákovou v pořadu Cesty k sobě na Elia TV. Jak pomáháme malým mnichům v klášterech a nomádům na pláních Himálají? Více zde.
  • Festival ProTibet i ve Vašem městě! – I Vy se v březnu můžete zapojit do Festivalu ProTibet.Stačí si od nás půjčit bezplatně filmy či výstavu s tibetskou tématikou nebo podpořit akci Café ProTibet. Výtěžek festivalu věnujeme malým mnichům z kláštera Diskit v Himálajích na zkvalitnění stravy a lékařskou péči. Čtěte více…
  • Tibetské šály zahřejí u srdce – Dvacet dva žen z vesnice Demul utkalo vlněné šály proto, aby uživily své rodiny a jejich šály také podporují školu v jejich vesnici. Přečtěte si příběh jedné z nich, učitelky Tsering, kterou naučila tkát maminka. Její šály jsou velmi kvalitní, ozdobené elegantními tradičními vzory. Chcete, aby Vás její šála zahřála? Více zde.
  • Příběh tibetského bojovníka Gegy – Částečně jsem partyzánské bojovníky velmi obdivoval. Byli to udatní muži a ženy, kteří v boji viděli poslední cestu, jak se pokusit zachránit naši zemi a náboženství, a riskovali při tom život svůj i svých dětí, “ říká Dalajlama. Přečtěte si příběh statečného muže Gegy, kterému je už 92 let a žije dnes na jihu Indie v domově pro seniory. Čtěte více…

Celý newsletter naleznete zde.

Kontakt

České fórum pro rozvojovou spolupráci
Vladislavova 1460/12, 110 00 Praha 1

+420 222 522 480
info@fors.cz

IČ: 71010114
DIČ: CZ71010114 (nejsme plátci DPH)

Bankovní spojení
číslo účtu: 181618095/0300
ČSOB; Anglická 20, 120 00 Praha 2

FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci
je platformou českých nevládních neziskových organizací (NNO) a dalších neziskových subjektů, které se zabývají rozvojovou spoluprací, rozvojovým vzděláváním a humanitární pomocí.

Organizace ve FoRS sdílejí společný zájem prosazovat vyšší relevanci a efektivnost české i mezinárodní zahraniční rozvojové spolupráce a zvyšovat její pozitivní dopady pro obyvatele rozvojových a transformujících se zemí. 

Hlavním úkolem FoRS je zastupování společných zájmů členů a posilování spolupráce a vztahů mezi státními institucemi v ČR i EU a nevládními organizacemi na poli rozvojové spolupráce.


© České fórum pro rozvojovou spolupráci 2022 | administrace