Czech English

Vzdělávací akce k PCD

  • Úvod
  • Vzdělávací akce k PCD

V rámci projektu World-Wise Europe: Koherentnější Evropa pro spravedlivější svět se v březnu 2014 uskutečnil seminář s názvem Biopaliva a únik kapitálu – Jak pracovat na nových rozvojových tématech v ČR?, který FoRS uspořádal ve spolupráci s organizaci Glopolis. Cílem semináře bylo identifikovat existující aktivity a možné příležitosti k domácí aktivitě ve prospěch udržitelného rozvoje ve vybraných tematických oblastech – biopaliva a únik kapitálu; zprostředkovat spolupráci různých aktérů a sektorů v daných dvou tematických oblastech; poukázat na to, proč je důležité propojovat globální rozvojové vzdělávání a osvětu s policy a advocacy prací a celkově pokročit v diskusi o tom, jak v ČR nejlépe uchopit a posunout práci na koherenci politik pro rozvoj (PCD).  Součástí semináře byl:

  • tematický workshop: Přináší nám biopaliva užitek nebo problémy? (prezentace Petra Patočky z organizace Glopolis – zde)
  • tematický workshop: Jak spolu souvisí daňové úniky a rozvojová spolupráce (prezentace Ondřeje Kopečného z organizace Glopolis – zde)
  • tematický blok k tématu koherence politik pro rozvoj (prezentace Petra Lebeda z organizace Glopolis – zde)
 

V listopadu 2014 se uskutečnila Diskuse o potravinové bezpečnosti (nejen) v Africe s názvem Jaká je cesta ke spravedlivému a udržitelnému potravinovému systému? Akce pořádal FoRS ve spolupráci s organizací Glopolis. Jako host zde vystoupil Tonny Kyambadde z Ugandy, který pracuje pro Caritas MADDO jako Agricultural Extension Officer (prezentace je k dispozici zde).

   

Kontakt

České fórum pro rozvojovou spolupráci
Vladislavova 1460/12, 110 00 Praha 1

+420 222 522 480
info@fors.cz

IČ: 71010114
DIČ: CZ71010114 (nejsme plátci DPH)

Bankovní spojení
číslo účtu: 181618095/0300
ČSOB; Anglická 20, 120 00 Praha 2

FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci
je platformou českých nevládních neziskových organizací (NNO) a dalších neziskových subjektů, které se zabývají rozvojovou spoluprací, rozvojovým vzděláváním a humanitární pomocí.

Organizace ve FoRS sdílejí společný zájem prosazovat vyšší relevanci a efektivnost české i mezinárodní zahraniční rozvojové spolupráce a zvyšovat její pozitivní dopady pro obyvatele rozvojových a transformujících se zemí. 

Hlavním úkolem FoRS je zastupování společných zájmů členů a posilování spolupráce a vztahů mezi státními institucemi v ČR i EU a nevládními organizacemi na poli rozvojové spolupráce.


© České fórum pro rozvojovou spolupráci 2022 | administrace